Share |

Ei kunnallisvaalipeliä vaan yhteistyötä ilman karttaharjoituksia

Torstai 9.2.2012 - Kari

Terveyserojen kasvu, vanhustenhuollon ongelmat tai terveyskeskusjonot eivät tule kuntoon rajoja siirtelemällä. Kuntauudistuksessa on kyse palveluista, kuntataloudesta ja demokratiasta – ei karttaharjoituksista. Nyt on puoluestettava palveluita, ei piirreltävä karttoja. Virkamiesten hahmottelemavajaan 70 kunnan malli ei uudistuksen etenemistä kuitenkaan edistä ja se on reilusti todettava toteuttamiskelvottomaksi.

Kuntauudistus on maamme tulevaisuuden tärkeimpiä hankkeita. Uudistuksen tavoitteena on turvata laadukkaiden hyvinvointipalvelujen tasa-arvoinen saatavuus vuosikymmeniksi.
Karttaharjoituksilla ei kestävää uudistusta saada aikaan, vaan meille kuntapäättäjille on tarjottava aito tulevaisuuden näkymä siitä, miten uudistuksen myötä jatkossakin turvataan palvelujen lisäksi kuntien rahoitus ja varmistetaan lähidemokratian toteutuminen.

Virkamiesesityksen lähtiessä nyt kuntakierrokselle on uudistusta valmistelevan kuntaministeri Virkkusen kuunneltava tarkasti kuntalaisten toiveita ja edetä rakentavassa yhteistyössä kuntapäättäjien kanssa kestävän kokonaisuuden löytämiseksi. Sanelulla ja pakoilla ei tätäkään asiaa edistetä.

Yhteistyön vahvistamiseksi olisi tärkeää, että eduskunnan oppositio tulisi Jutta Urpilaisen esityksen mukaisesti mukaan uudistuksen valmisteluun. Sekä keskustasta että perussuomalaisten joukosta löytyy varmasti vastuullisia toimijoita, joilla on todellista halua osallistua suomalaisen hyvinvoinnin tulevaisuuden turvaamiseen.

Nyt ei urputtaminen ja kunnallisvaalipeli auta vaan toimeen palvelujen turvaamiseksi on ryhdyttävä yhteistuumin, Pyhäjärviseudullakin. 

59 kommenttia .